Anna Bjurgård Compton

Atferdskonsulent og instruktør

Anna tilbyr for tiden ikke atferdstimer. Du treffer henne som instruktør på Dyrefag-utdanningen, og som foredragsholder på ulike steder.

Utdannet etolog, atferdskonsulent, Canis klikkerinstruktør, Noseworkinstruktør, Treningsveileder i NRH


Anna er masterutdannet etolog som under utdanningen forsket på atferd hos hunder, og utdannet atferdskonsulent ved NMBU. Sertifisert som atferdskonsulent i 2018 fra NAS er hun formelt kvalifisert til å utrede og behandle atferdsproblemer hos dyr, samt veilede eiere i behandling og trening. Sertifiseringen innen atferdskonsultasjon fra NAS bygger på internasjonale standarder, og det er til nå få som har lykkes å oppnå denne høythengende kvalifikasjonen i Norge.

Med mye fagkunnskap og erfaring på tvers av raser har Anna et skarpt blikk for detaljer. Hun sørger alltid for grundige utredninger, aktiv lytting og presis feedback. En bachelorgrad i pedagogikk gjør Anna ekstra godt kvalifisert til å gi både eiere og hunder den opplæringen de trenger. Anna er en varm og dyktig motivator som gjør sitt ytterste for at både tobeinte og firbeinte skal føle mestring og møte motstand, uavhengig av erfaring og kunnskapsnivå. Dypt dedikert til livslang læring holder Anna seg alltid faglig oppdatert og aktiv. På fritiden er hun utrettelig engasjert i opplæring og trening av redningshunder. Hun har spesialkompetanse som klikkerinstruktør med lang erfaring i bruk av positive treningsmetoder blant annet innen K9 nosework og spesialsøk. Hun har også jobbet med dyreassistert terapi og utdanning av diabeteshunder.

Annas smittende og entusiastiske evne til å lære bort gjør henne til en svært ettertraktet fagperson og foreleser blant annet på NMBUs utdanning for atferdskonsulenter. Med sin varme flokkdyrmentalitet og sin urokkelige tro på samarbeidet som grunnpilaren i relasjonen både mellom menneske og dyr, og mellom mennesker, har Anna gjennom Dyreatferdssenteret endelig funnet det fagmiljøet og samholdet hun alltid har ønsket seg.

Anna har selv hatt følgende raser: Rottweiler, golden, toller og chodzky pes.

Anna er bosatt i Lier.

«Properly trained, a man can be a dog’s best friend» 

~ Corey Ford


Ønsker du å komme i kontakt med Anna, send en epost til post@dyreatferd.no