Dyrefagutdanning

I samarbeid med Fjellanger Hundesenter har vi startet et nytt prosjekt. Dyrefagutdanningen består av 2 kurs; ‘Hundeinstruktør’ og ‘Fagarbeider’, kursene kan tas enkeltstående eller samlet.

Dette er en utdannelse for deg som ønsker å lære mer om dyrs atferd, trening og stell. Er du over gjennomsnittet interessert i hund og katt og andre dyr, er dette utdannelsen for deg. Den kan gi kunnskap og glede for den vanlige dyreeier, men også en vei inn i det profesjonelle dyremarkedet. Vi vil selv rekruttere medarbeidere fra denne utdannelsen, men andre bedrifter vil også være aktuelle som din nye arbeidsgiver. For eksempel dyrebutikk, hundebarnehage, dyreklinikk, hunde- og kattepensjonat.

Forelesningene er online, men det vil være 3 praksissamlinger på hundeinstruktør-kurset, og du kan velge sted enten Oslo, Bergen og Troms.

Historie

I 2008 tok Fjellanger Hundesenter initiativ overfor videregående skole, Forsvaret og andre dyrenæringer for å få til en yrkesfaglig utdanning på dyr. Dyrefag i videregående skole var på plass i 2020. I mellomtiden har Hundesenteret organisert sin egen private fagutdanning de siste 14 årene. Kompetansemålene har vært de samme som for Vg3-dyrefag. Mer enn 170 studenter har fullført dette studiet. Nå ønsker vi å utvikle konseptet videre, gjennom Dyrefag as vil vi gi mer kunnskap tilpasset til de som driver med dyr både profesjonelt og på hobbybasis.

Dyreatferdssenteret ved Anna Bjurgård Compton og Gry Eskeland har vært og er involvert i universitetsutdanningen for atferdskonsulenter, som initiativtaker til og forelesere. Begge har vært involvert i forelesninger i etologi og læring og pedagogikk for flere hundeinstruktørskoler over flere år, og vil bidra med sin kompetanse. Britt Janne Karlsen fra Dyreatferdssenteret avd Bergen og Omegn er også stor bidragsyter, med sin erfaring som atferdskonsulent, lærer ved Stend vgs på hundelinjen og dyretrener ved Akvariet i Bergen.

Du kan lese mer om Dyrefagutdanningen her

Related Post

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du vår bruk av informasjonskapsler.