Feltsøk kurs, Moss

Å bruke nesen er en del av hundens naturlige atferd og alle hunder kan trenes opp til å samarbeide med oss mennesker for å utføre samfunnsnyttige oppgaver. Innen brukshund-sporten skal hunden ved hjelp av den fantastiske luktesansen sin, lære å søke for å finne bruksgjenstander som mennesker har mistet.

Målet med feltsøk-kurset er å lære mer om hvordan du kan aktivisere hunden din med noe som er meningsfullt og gøy både for deg og hunden!

På kurset vil du få en grunnleggende innføring i alt du trenger å vite for å kunne «søke et felt» med hunden din. Innlæringen av søket skal være lystbetont og morsomt. Belønning for rett atferd der hunden ivrig kommer springende inn til deg for å avlevere de gjenstandene den har funnet, skaper mestring både hos to- og firebente. Når hunden har lært hvordan spillereglene i «felt-søk-leken» er, synes de aller fleste hunder at dette er en morsom aktivitet. Og etter en treningsøkt der hunden har fått lov til å søke og bruke nesen, kjenner den seg både fysisk og mentalt fornøyd med dagen.

Som hundeeier er det å finne morsomme måter å aktivisere hunden din på, noe av det som virkelig skaper glede i hverdagen og bidrar til at dere blir et enda bedre team.

For å melde deg på dette kurset trenger du ingen forkunnskaper, men det er nødvendig at hunden er interessert i å «jobbe for godbiter» eller en leke. Dette er heller ingen kostbar sport. Det eneste du trenger å finne frem er noen ulike bruksgjenstander i tillegg til gode godbiter og en leke som hunden din er glad i. Når du har lært å avsøke et felt, har du alltid mulighet for å gjennomføre en morsom treningsøkt sammen med hunden din. Du er ikke avhengig av andre og det trenger ikke «ta en hel dag» for å planlegge og gjennomføre en slik trenings-økt.

Første kvelden starter vi med litt teori der du blant annet vil lære hvordan du legger et felt og hvordan du og hunden kan samarbeide best mulig under søks-arbeidet. Teori-påfyll flettes senere inn i det praktiske arbeidet gjennom den tilbakemeldingen den enkelte får etter treningsøktene.

På kurset er det ingen aldersbegrensning. Selv om dette er et søkskurs for nybegynnere, vil vi tilpasse treningen etter deltakernes nivå.

Sted: Dyreatferdssenteret avdeling Moss, Nesveien 320, 1514 Moss.
Kursstart: mandag 20. november 2023
Øvrige kursdatoer: 27/11, 4/12, 11.12 og 18.12 fra kl. 18-20, avhengig av antall deltakere.
Instruktør: Karin Mohn Engebretsen. Canis klikker-instruktør, NKK instruktør trinn 1 og trinn 2 Bruks, samt tidligere hundefører i Norske Redningshunder.
Antall deltakere: 4
Pris: Kr 3000,-
Påmelding her: https://forms.office.com/e/i9M9EGasg5

Påmelding er økonomisk bindende. Se mer om kjøpsbetingelser her: https://www.dyreatferdssenteret.no/kjopsbetingelser/

For spørsmål, ta kontakt på karin@dyreatferd.no

Dato

nov 20 2023
Expired!

Tid

18:00 - 20:00

Kostnad

NOK3,000.00

Mer info

Påmelding

Sted

Moss
Kategori
Påmelding

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du vår bruk av informasjonskapsler.