Introduksjon til spesialsøk klippekort, Moss

Spesialsøk er en betegnelse på ulike aktiviteter basert på hundens unike luktesans. Kort fortalt går spesialsøk ut på å lære hunden å skille mellom ulike luktstoffer som finnes i forskjellige typer miljø, samt å markere på stedet der luktstoffet finnes. Søket kan foregå både ute og inne – alt etter hva det er du velger å søke etter.  Nesearbeid har en stressreduserende effekt, og gir en utmerket mental trening for hunder uansett alder og rase.

Målet med treningsøktene er å lære mer om hvordan du kan aktivisere hunden din med noe som er meningsfullt og gøy både for deg og hunden!

Å bruke nesen er en del av hundens naturlige atferd og alle hunder kan trenes opp til å samarbeide med oss mennesker i samfunnsnyttige oppgaver som for eksempel å finne mennesker som har gått seg bort, oppdage ulike sykdomstilstander, påvise sopp og råte i bygninger, finne ulike miljøgifter, narkotika eller penger, eller noe så matnyttig som å finne kantareller. Her er det bare fantasien som setter begrensninger!

Grunninnlæringen for å markere på det valgte luktstoffet og lære å diskriminere dette fra andre luktstoffer, skjer på en spesiallaget plattform eller en gulvbane. I treningen fokuserer vi på at innlæring av søk skal være lystbetont og morsomt. Belønning for rett atferd der hunden skiller ulike luktstoffer fra hverandre og markerer på det stoffet vi velger at den skal søke etter, skaper mestring både hos to- og firebente. I løpet av treningsøktene vil du lære å gjennomføre grunnprinsippene for ulike typer søk både innendørs og utendørs.

Elementene i denne opplæringen vil kunne benyttes om du senere ønsker å delta i konkurransegrenene «Smeller» og «Nosework» eller i brukskonkurranser. Men i treningen fokuserer vi ikke på prøvereglementene for de ulike konkurransegrenene. Målet med treningsøktene er først og fremst å introdusere spesialsøk som en meningsfylt aktivitet, som kan bidra til at dere blir et enda bedre team.

Det trengs ingen forkunnskaper for å delta, men hunden må være villig til å «jobbe for godbiter» eller leke. På treningen er det heller ingen aldersbegrensning. Selv om dette er et tilbud til nybegynnere, vil vi tilpasse treningen til deltakernes nivå.

Treningen er lagt opp som privattimer og foregår i hovedsak innendørs.

Sted: Dyreatferdssenteret avdeling Moss/Jeløy, Nesveien 320, 1514 Moss
Dato og tidspunkt: Oppstart etter avtale.
Instruktør: Karin Mohn Engebretsen. Godkjent Canis klikker-trener og klikker-instruktør, NKK instruktør trinn 1 og trinn 2 Bruks, samt tidligere hundefører i Norske Redningshunder.
Pris pr. klippekort (4 privattimer): Kr 2500,-
Påmelding her: https://forms.office.com/e/jXp0SH5RsX

Påmelding er økonomisk bindende. Se mer om kjøpsbetingelser her: https://www.dyreatferdssenteret.no/kjopsbetingelser/

For spørsmål, ta kontakt på karin@dyreatferd.no

Dato

jun 30 2023
Expired!

Tid

18:00 - 20:00

Kostnad

NOK2,500.00

Mer info

Påmelding
Kategori
Påmelding

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du vår bruk av informasjonskapsler.