Introduksjon til spesialsøk som aktivisering, Moss


INTRODUKSJON TIL SPESIALSØK SOM AKTIVISERING

 Spesialsøk er en betegnelse på ulike aktiviteter basert på hundens unike luktesans. Kort fortalt går spesialsøk ut på å lære hunden å skille mellom ulike luktstoffer som finnes i forskjellige typer miljø samt å markere på stedet der luktstoffet finnes. Søket kan foregå både ute og inne – alt etter hva det er du velger å søke etter.

Målet med kurset er å lære mer om hvordan du kan aktivisere hunden din med noe som er meningsfullt og gøy både for deg og hunden!

Å bruke nesen er en del av hundens naturlige atferd og alle hunder kan trenes opp til å samarbeide med oss mennesker i samfunnsnyttige oppgaver som for eksempel å finne mennesker som har gått seg bort, oppdage ulike sykdomstilstander, påvise sopp og råte i bygninger, finne ulike miljøgifter, narkotika eller penger, eller noe så matnyttig som å finne kantareller. Her er det bare fantasien som setter begrensninger!

Grunninnlæringen for å markere på det valgte luktstoffet og lære å diskriminere dette fra andre luktstoffer, skjer på en spesiallaget plattform eller en gulvbane. På kurset fokuserer vi på at innlæring av søk skal være lystbetont og morsomt. Belønning for rett atferd der hunden skiller ulike luktstoffer fra hverandre og markerer på det stoffet vi velger at den skal søke etter, skaper mestring både hos to- og firebente. I løpet av kurset vil du lære å gjennomføre grunnprinsippene for ulike typer søk både innendørs og utendørs.

Elementene i dette kurset vil kunne benyttes om du senere ønsker å delta i konkurransegrenene «Smeller» og «Nosework» eller i brukskonkurranser. Men i kurset fokuserer vi ikke på prøvereglementene for de ulike konkurransegrenene. Målet med kurset er først og fremst å introdusere spesialsøk som en meningsfylt aktivitet, som kan bidra til at dere blir et enda bedre team.

Det trengs ingen forkunnskaper for å delta, men hunden må være villig til å «jobbe for godbiter» eller leke. På kurset er det heller ingen aldersbegrensning. Selv om dette er et søkskurs for nybegynnere, vil vi tilpasse treningen etter deltakernes nivå.

 

Sted: Dyreatferdssenteret avdeling Moss/Jeløy, Nesveien 320, 1514 Moss
Dato: Oppstart torsdag 7. juli 2022 og videre kurskvelder er 14/7, 21/7 og 28/7.
Tidspunkt: Kl. 18:00 til ca. 20:00.
Instruktør: Karin Mohn Engebretsen
Pris: Kr 2400,-

Påmelding her: https://forms.office.com/r/REM0DaYtSh

Påmelding er økonomisk bindende. Se mer om kjøpsbetingelser her: https://www.dyreatferdssenteret.no/kjopsbetingelser/

Kurset vil tilpasses de gjeldende anbefalte smitteverntiltakene.

For spørsmål, ta kontakt på karin@dyreatferd.no

 

Dato

jul 07 2022
Expired!

Tid

18:00 - 20:00
Kategori

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du vår bruk av informasjonskapsler.