Dyreatferdssenteret Uncategorized Sommerbrev fra ‘Hundehotellet’

Sommerbrev fra ‘Hundehotellet’

Gry’s hund Amira  8 år har vært på sommerbesøk 10 dager hos eks-mammaen sin. Hun har bodd hos Gry i 1,5 år og når hun får bo hos eks-mamma noen dager så er hun ekstra glad. Men så oppdager hun at det er nye regler i huset, og da blir reaksjonene sterke:

Ho x-mora mi sier jeg må sende klage til deg og ikke henne for sånn kjedelig mat, azzå. Trodde virkelig jeg skulle få noe ekstra god mat når jeg var på sommerferie, jeg, åsså æ’re bare sånne kjedelige knotter som hjemme!! Jeg stirrer bestemt på kjøkkenbenken og særlig der ho lager sin mat, men ho skjønner jo ingenting!! Ikke får jeg mat når ho spiser heller. Trodde jaffal det – var jo sånn i gamledager da vi var samboere. Skjønner ikke hva det går’a ho, ass. Åsså driver ho og spiser av MIN mat! Når jeg protesterer på maten og stirrer intenst på benken der det lukter min mat, tar ho hele plastposen og setter ned til meg… Ho må da skjønne at den må tas godt vare på til krisetider! Jeg dytter den sammen og skyver den bort det jeg kan.. Men tror du ikke at ho av og til begynner å SPISE fra den selv!! Ærre muuuulig, lissom? Må jo skynde meg å nappe til meg knotter og spise så jeg får no’ jeg åsså! I kveld KASTA (!), ja, KASTA!! ho en og en knott bortetter som om det var ball… Jeg syns jo det var gøy åsså, jeg da, og pilte bort og spiste dem – var jo egentlig veldig sulten. Åsså da roste ho meg fordi jeg spiste!?? Men ok da, var jo godt med mat da, men da ho fortsatte å kaste knotter på plenen, streika jeg, asså- får da være måte på tullball. Men DA kom skjeen med desserten! Jippiiii – var jo den jeg ville ha! Åsså vettu hva, mammaGry! Ho gir meg bare halve godbiter når vi er ute og jeg kommer på ting å gjøre jeg husker hun blir glad av – da roser ho, men gir meg altså bare HALVT hjerte!! Jeg sendte DET blikket første gang og da unnskyldte ho seg og babbla i vei med at de lissom varte lenger eller no’ sånt. Ok da, da gjorde jeg bare enda mer av sånt ho blir glad av og fikk oftere. Ække dum heller, daaaaa. Men oppriktig talt, mammaGry… Ho lar seg ikke sjarmere uansett hva jeg finner på og skjønner ikkeno’ når jeg sier tyyyydelig ifra at jeg vil smake på maten hennes eller no’ annet godt.. Hva har skjedd med ho’a? Jeg prøver ennå å sultestreike litt og spiser mindre en halv dose på dagen pluss noen HALVE (!) godbiter og sånn derre dessert på skje – håper virkelig ho snart gir etter. Makan til stahet! Om morran, egentlig formiddagen, ho er jo syyyvsover(!), etter frokost om jeg har gitt etter og spist noen knotter, og jeg får sånn dessert, har ho litt lurt blikk i øya…. Kjenner det igjen asså – har jo prøvd å lure i meg noen små harde biter i godis, men jeg pleier finne dem og spytte ut. Men nå klarer jeg ikke finne sånne harde småbiter – hmmmm…. Ho er lissom seg sjøl og ikke seg sjøl, ha’kke helt funne ut av det ennå…. Men ellers er jeg storfornøyd, asså! DE herlige turene, sjekker nytt på gamle trakter, hilser på kjente og ukjente vofser og menneskene demmes, vi koooozer masssse og jeg legger meg tungt oppå eller inntil så ho skal holde seg i ro. Nå skal jeg bare sove litt, og så kommer jeg med nye klager i morgen , tenker jeg🤔. Hilsen Amira» 

Svar fra mamma Gry: Nå Amira, jeg håper virkelig du passer på å spise den ordentlige maten, husk at du har en sensitiv mage, og du ønsker vel ikke å få bukspyttkjertelbetennelse igjen! Du vet, ex-mamma vil bare ditt beste, og jeg er sikkert på at du får litt lek og tur som du liker. Det trikset med å måtte spise maten sin før en før desserten, det er en regel vi ofte bruker for valper som viser kresenhet. Men du Amira, er jo 8 år og nå har du vel ikke behov for å lures med det trikset. Vi gleder oss til å se deg igjen, snart😊

Related Post