Retriverjakt som aktivisering, Moss

Kurset er tilpasset deg som har en retriever og er interessert i å lære mer om retrieverjakt. Dette er et apporterings-forberedende kurs, der du får en grunnleggende innføring i det du trenger å kunne for å trene jaktøvelser med hunden din. I løpet av kurset tar vi for oss lydighetsøvelsene som danner grunnlaget for at du og hunden skal kunne løse oppgaver i forbindelse med senere jaktarbeid.

Retriever-rasene er avlet for å finne og apportere dødt eller skadeskutt vilt. Rasetypisk har retrieveren et medfødt talent for jakt. Den skal kunne forholde seg passiv og rolig ved foten mens andre hunder er i arbeid. Gjennom avlen har retrieveren fått sitt behagelige temperament, men for å bli en rolig og vennlig hund, er det viktig å tenke gjennom hva hunden din trenger av «arbeids-oppgaver». Hva du velger er i stor grad opp til deg som fører. Kanskje du først og fremst ønsker å dele en meningsfylt aktivitet sammen med hunden din? Eller kanskje du også har ambisjoner om å delta på jaktprøver?

Målet med dette kurset er å lære mer om hvordan du kan aktivisere hunden din med noe som er meningsfullt og gøy både for deg og hunden!

Innlæringen av apporteringen skal være lystbetont og morsomt. Belønning for rett atferd der hunden ivrig kommer springende inn til deg for å avlevere dummyen som den har funnet, skaper mestring både hos to- og firebente. Når hunden har lært hvordan spillereglene i jaktøvelsene fungerer, synes de aller fleste retrievere at dette er en morsom aktivitet. Og etter en treningsøkt der hunden din har fått lov til å arbeide, kjenner den seg både fysisk og mentalt fornøyd med dagen.

Som hundeeier er det å finne morsomme måter å aktivisere hunden din på, noe av det som virkelig skaper glede i hverdagen og bidrar til at dere blir et enda bedre team.

For å melde deg på dette kurset trenger du ingen forkunnskaper, men det er nødvendig at hunden er interessert i å «jobbe for godbiter» eller en leke. Første kvelden starter vi med litt teori der du blant annet vil lære mer om retriever-arbeid. I løpet av kurskveldene får du teori-påfyll, som flettes inn i det praktiske arbeidet gjennom den tilbakemeldingen du får i løpet av treningsøktene. På kurset er det ingen aldersbegrensning og vi tilpasser treningen etter deltakernes nivå.

Sted: Dyreatferdssenteret avdeling Moss, Nesveien 320, 1514 Moss.
Dato: Oppstart 2.5 og videre kurskvelder er 9.5, 16.5, 23.5, 30.5, 6.6. 13.6 og 20.6
Tidspunkt: tirsdager 18:00 til ca. 20:00.
Instruktør: Karin Mohn Engebretsen. Canis klikker-instruktør, NKK instruktør trinn 1 og trinn 2 Bruks, samt tidligere hundefører i Norske Redningshunder.
Antall deltakere: 6
Pris: Kr 4800,-

Påmelding her: https://forms.office.com/e/3RQrwEsr3Q

Påmelding er økonomisk bindende. Se mer om kjøpsbetingelser her: https://www.dyreatferdssenteret.no/kjopsbetingelser/

Kurset vil tilpasses de gjeldende anbefalte smitteverntiltakene.

For spørsmål, ta kontakt på karin@dyreatferd.no

Dato

mai 02 2023
Expired!

Tid

18:00 - 20:00

Kostnad

NOK4,800.00

Mer info

Påmelding
Kategori
Påmelding