Sporkurs, Moss

Å bruke nesen er en del av hundens naturlige atferd og alle hunder kan trenes opp til å samarbeide med oss mennesker i samfunnsnyttige oppgaver som for eksempel å finne mennesker som har gått seg bort eller å finne dyr som er skadet. Innen brukshund sporten er derfor spor-lukten av mennesker eller dyr det hunden skal lære å følge.

Målet med spor-kurset er å lære mer om hvordan du kan aktivisere hunden din med noe som er meningsfullt og gøy både for deg og hunden!

På kurset vil du få en grunnleggende innføring i alt du trenger å vite for å kunne «gå spor» med hunden din. Innlæringen av søk skal være lystbetont og morsomt. Belønning for rett atferd der hunden ivrig trekker deg som fører fremover i sporet og markerer på rett «markør, er en fantastisk givende og lærerik opplevelse, som skaper mestring både hos to- og firebente. Når hunden har lært hvordan spillereglene i «spor-leken» er, synes de aller fleste hunder at det å gå spor er en morsom aktivitet. Og etter en treningsøkt i skogen der hunden har fått lov til å søke og bruke nesen, kjenner den seg både fysisk og mentalt fornøyd med dagen.

Som hundeeier er det å finne morsomme måter å aktivisere hunden din på noe av det som virkelig skaper glede i hverdagen og bidrar til at dere blir et enda bedre team.

For å melde deg på dette kurset trenger du ingen forkunnskaper, men det er en fordel at hunden er interessert i å «jobbe for godbiter» eller leke. Dette er heller ingen kostbar sport. Det eneste du trenger er en sporsele og sporline til hunden i tillegg til gode godbiter og en leke som hunden din er glad i. Det å gå spor kan du gjøre alene sammen med hunden din. Du er ikke avhengig av andre for å gjennomføre en bra treningsøkt.

I løpet av kurset gjennomgår vi teori der du blant annet vil lære hvordan du legger ut et spor og hvordan du og hunden kan samarbeide best mulig under sporarbeidet. Teori-påfyll flettes senere inn i det praktiske arbeidet gjennom den tilbakemeldingen du får etter treningsøktene.

På kurset er det ingen aldersbegrensning for verken hund eller eier. I hovedsak er dette et kurs for nybegynnere, men treningen tilpasses deltakernes nivå.

Sted: Dyreatferdssenteret avdeling Moss; Nesveien 320, 1514 Moss. Den praktiske treningen vil foregå i Mosse-området.
Dato og tidspunkt: Lørdag 25.11 og 9.12 kl. 10-15.
Instruktør: Karin Mohn Engebretsen. NKK instruktør trinn 1 og trinn 2 Bruks, samt tidligere hundefører i Norske Redningshunder. Godkjent Canis klikker-trener og klikker-instruktør.
Maks antall deltakere: 4
Pris: Kr 3000,-
Påmelding her: https://forms.office.com/e/rf1xVG8eyg

Påmelding er økonomisk bindende. Se mer om kjøpsbetingelser her: https://www.dyreatferdssenteret.no/kjopsbetingelser/

Kurset vil tilpasses de gjeldende anbefalte smitteverntiltakene.

For spørsmål, ta kontakt på karin@dyreatferd.no

Dato

nov 25 2023
Expired!

Tid

10:00 - 15:00

Kostnad

NOK3,000.00

Mer info

Påmelding

Sted

Moss
Kategori
Påmelding