Gry Eskeland

Veterinær, atferdskonsulent og instruktør

Tilbyr atferdstimer på Evidensia Moss Dyreklinikk, sitt hjemmekontor i Moss, online, og etter avtale som hjemmebesøk i Moss-området.

Utdannet veterinær, etolog, atferdskonsulent og Canis klikkerinstruktør.

Gry er en av landets fremste eksperter på behandling av atferdsproblemer hos selskapsdyr i alle livsfaser. Med utdanning både som veterinær og etolog har hun spesialisert seg på utredning og behandling av medisinske årsaker til problematferd.

Gry var svært tidlig ute, og en av de første i Norge som skaffet seg formell kompetanse innen atferdskonsultasjon. Dette har gjort henne til en erfaren og ettertraktet ekspert innen frykt-, stress- og aggresjonsbehandling hos hunder, katter og kaniner.

Hun har blant annet jobbet mye med hunder som er redde for veterinærbesøk og tilbyr derfor også fryktfri håndtering på klinikken. Gry er en kyndig observerende, lyttende og helhetstenkende veterinær og veileder som jobber for at både tobeinte og firbeinte skal lykkes best mulig. Grys bruk av godt funderte vitenskapelige metoder og hennes utrettelig engasjement for å spre fagkunnskap har bidratt til å samle og utdanne stadig flere fagfolk og atferdskonsulenter her til lands.

Hun har vært primus motor både i Norsk Atferdsgruppe for Selskapsdyr (NAS), som hun var med på å starte i 2000, og som en av initiativtakerne og foreleserne ved NMBUs atferdskonsulentutdanning. Hun jobber kontinuerlig med å dele sin kompetanse både på hva som forårsaker, og hva som kan bidra til å løse problematferd hos dyr. Som pedagog og veileder er Gry tilgjengelig for de som ønsker å lære, og slutter aldri å lære selv. Alltid nysgjerrig og alltid oppdatert fortsetter Gry å bygge egen og andres kompetanse.

Gjennom Dyreatferdssenteret realiserer hun en livslang drøm om å tilby den beste faglige hjelp for at dyr som sliter skal få et bedre liv.

Hun har erfaring i å behandle de fleste raser av hunder, og har hatt følgende hunderaser selv: Border terrier, border collie, cavalier king charles, soft coated wheaten terrier, dvergpuddel, fransk bulldog og springer spaniel. Hun har også hatt katter i perioder, og er fascinert av hvordan de lærer, og av hva miljø-utvikling kan gjøre for livskvaliteten.

Gry har trent mye agility og nosework med sine hunder.

Gry er bosatt i Moss.

Mail: gry@dyreatferd.no
Mob. 91596526