Atferdsmedisin trinn 1

Dyreatferdssenteret har gleden av å presentere 6 live webinarer med veterinær Gry Eskeland.

Dette kurset er en unik mulighet for dyrepleiere, veterinærassistenter, hundetrenere, kattetrenere, medhjelpere på omplasseringssentre og problematferdsutredere uten NMBU-serien som har behov for å forstå mer av emosjoner og nevrovitenskap. Det vil være et interaktivt kurs med mulighet til å spørre om råd og diskutere erfaringer. Kurset inkluderer også tilgang til en lukket Facebook gruppe der du kan stille spørsmål til Gry mellom webinarene og holde kontakten med de andre deltakerne. Det blir gjort opptak av alle webinarer, og du vil ha tilgang til disse i ca. 1 år. Kurset foregår på norsk, og tar for seg norske forhold, oppdatert vitenskapelig kunnskap.

Hvem kan delta?
Kurset er for de som jobber med emosjonelle problemer hos hund og katt på jevnlig basis, f.eks som en profesjonell hundetrener eller de som har det som fritidsgeskjeftigelse, de som jobber med å redde ville katter, eller omplasseringsdyr generelt. Er du dyrepleier eller veterinærassistent og ønsker å utvide kunnskap slik at du kan starte en videreutdanning innen atferd, så er dette kanskje et første kurs i en rekke. Vi i Dyreatferdssenteret er opptatt av at det er utdannete atferdskonsulenter som skal jobbe med alvorlige emosjoner, men kanskje du er en av dem som vurderer å ta steget opp til å gjøre denne utdannelsen?
Ta kontakt på mail til gry@dyreatferd.no om du er usikker på om din forkunnskap vil holde.

Webinar 1

Dette webinaret gir den første introduksjon til atferdsmedisin og forklarer den vitenskapelige tenkningen innen feltet og  hva som er forskjell på treningslære og atferdsmedisin. Vi ser på emosjoner med Panksepps øyne, og forklarer vaskmodellene til Sarah Heath. Vi ser på hvordan atferdsanalyse er viktig i atferdsmedisinen og forklarer constructional approach som en videreutvikling av dette. Vi avslutter med en etisk refleksjon over atferdsmedisin idag og hvorfor vi er kommet til dette punktet i en verden anno 2023.

Webinar 2

Dette webinaret vil omhandle veterinærens og atferdskonsulentens jobb ved et atferdskasus, fra første telefon til ferdig løst problem. Kartlegging, sjekke ut medisinske årsåker til atferdsproblemet, planlegge trening og øvelser for den individuelle familien. Holde motivasjonen og fokuset over tid. I tillegg går vi inn på temaet stress, og hvordan det påvirker atferd.

Webinar 3

Hvordan virker hjernen? Det er fokuset for dette webinaret og vi skal ta for oss begrep som aksjonspotensial, reseptorer, nevrotransmittere, de forskjellige delene av hjernen og dens funksjoner. Hvilke nevrotransmittere har vi og hvor finner vi dem?

Webinar 4

Dette webinaret går dypere inn i materien av nevrotransmittere og forklarer mer i detalj og i praksis hvordan de virker i grupper av medisiner og i nevromodulerende kosttilskudd. Vi ser også på feromoners funksjon og virkemåte

Webinar 5

Teamarbeid. Atferdsmedisin er et tverrfaglig felt og vi trenger hjelp av flere profesjoner, men også frivillige for å få best mulig effekt av atferdstrening. Jeg beskriver mitt syn på hvordan resepsjonister, assistenter, dyrepleiere og veterinærer og atferdskonsulenter kan jobbe sammen når kunden kommer med dyret på klinikken, og hvordan en kan hente hjelp hos hunde-, katte-trenere, omplasseringsfrivillige, kenneler, oppdrettere o.l. for  å hjelpe dyrevelferd og eiervelferd. I tillegg ser vi på hormonelle årsaker til atferdsproblemer, løpetid, pubertet og hva skjer når vi kastrerer hannhund og tispe. På kattesiden, hvorfor er det lurt å kastrere?

Webinar 6

Dette webinaret blir en oppsummering av det vi allerede har snakket om og det blir gruppediskusjon Deltakerne får 3 scenarier som de skal løse i grupper.

 

Datoer: Oppstart mandag 23/1-23 kl. 20:30-22:00. Deretter mandag 30/1, mandag 6/2, mandag 13/2, mandag 20/2 og mandag 27/2.
Tidspunkt:  Kl. 20:30-22:00 hver gang
Foreleser: Veterinær og atferdskonsulent Gry Eskeland. Du kan lese mer om Gry her
Pris: Kr. 3900,-

Påmelding:  https://www.dyrefag.no/payment?product_id=kurs-i-atferdsmedisin-for-hund-og-katt-var-2023

 

Har du spørsmål om kurset kan du kontakte Gry på  mail gry@dyreatferd.no

 

Dato

jan 23 2023
Expired!

Tid

20:30 - 22:00