Dyreatferdssenteret Uncategorized Hjelp hunden din å håndtere varmen i sommer

Hjelp hunden din å håndtere varmen i sommer

Nå har det vært en periode med veldig varmt vær, og min hund Cricket, er en solslikker til vanlig har til og med valgt å legge seg i skyggen gjennom hele dagen. Sommeren er en herlig tid for både mennesker og dyr, men den kan også bringe med seg utfordringer, spesielt for våre firbente venner. Hunder kan lett bli overopphetet på varme dager, og det er viktig for oss hundeeiere å vite hvordan vi best kan hjelpe dem å holde seg kjølige og komfortable. Her er noen tips som kan gjøre sommeren tryggere og mer behagelig for hunden din.

Hvis du vil lære mer om hvordan hunder regulerer kroppstemperaturen, kan du lese vår artikkel om hvordan hunder svetter.

Tips for å hjelpe hunden din å håndtere varmen i sommer:

 • Tilby rikelig med vann: Sørg for at hunden alltid har tilgang til friskt og kaldt vann. På spesielt varme dager kan du legge noen isbiter i vannskålen for å holde vannet kjøligere lenger.
 • Unngå turer midt på dagen: Planlegg turene tidlig på morgenen eller sent på kvelden når temperaturen er lavere. Unngå asfalterte områder som kan bli ekstremt varme og resultere i brente poter. En enkel måte å teste om asfalten er for varm på, er å legge hånden med håndflaten ned mot asfalten i 5 sekunder. Hvis asfalten er for varm til at du klarer å holde hånden der i 5 sekunder, er den også for varm for hundens poter.
 • Skap skyggefulle og kjølige områder: Sørg for at hunden har tilgang til skygge når den tilbringer tid utendørs, og sørg for at den har kjølige steder å oppholde seg innendørs, spesielt på de aller varmeste dagene. På slike dager kan det være best å holde hunden inne i et godt ventilert og kjølig område. Bruk en vifte eller aircondition om mulig.
 • Bruk kjøleprodukter: Kjølematter, vester og halsbånd spesielt laget for å hjelpe med nedkjøling kan være til stor hjelp. Disse produktene kan fuktes med vann og vil bidra til å senke kroppstemperaturen til hunden din.
 • La hunden bade: Hvis hunden din liker vann, kan svømming være en flott måte å holde den avkjølt på. Pass på at vannet er trygt for hunden å bade i, og unngå steder med sterk strøm eller for kaldt vann. Alternativt kan du fylle et lite barnebasseng i hagen der hunden kan kjøle seg ned. Noen hunder elsker også å bli dusjet med hageslangen. En av våre favoritt aktiviteter om sommeren er SUP/padlebrett.
Hund og menneske står på padlebrett (SUP)
 • Unngå overanstrengelse: Reduser intensiteten og varigheten på lek og trening på varme dager. Hunder kan lett bli overopphetet hvis de anstrenger seg for mye i varmen. Bytt ut aktiviteter som øker pulsen, som å løpe etter leker, til aktiviteter som også sliter ut hunden, som søk i form av spor. Flere eksempler inkluderer:
  • Søk og spor: La hunden bruke nesen til å finne godbiter eller leker som du har gjemt. Dette er både mentalt utfordrende og mindre fysisk krevende.
  • Lydighetstrening: Tren på kommandoer og triks innendørs eller i skyggen. Dette er en fin måte å holde hunden aktiv og stimulert uten å overanstrenge den i varmen.
  • Mental stimuli: Gi hunden hjernetrim med interaktive leker eller puslespill-leker som krever at den bruker hodet for å få en belønning.
 • Tilby frosne godbiter: Lag hjemmelagde isbiter eller frosne godbiter ved å fryse kyllingbuljong eller hundevennlig yoghurt. Dette kan være en deilig og avkjølende snack for hunden din. Du kan også fylle leker som Kong eller Toppl med våtfôr, yoghurt, kjøttkraft, leverpostei, banan, bær eller grønnsaker som agurk og gulrot, og fryse dem ned for ekstra god og kjølig aktivisering.
 • Hold pelsen godt vedlikeholdt: Regelmessig børsting kan bidra til å fjerne løs pels og forbedre luftstrømmen til huden. For noen raser kan en sommerklipp være nyttig. Vær forsiktig med å barbere pelsen helt ned, da dette kan øke risikoen for solbrenthet.
 • Vær oppmerksom på symptomer på heteslag: Lær deg tegnene på heteslag, som overdreven pesing, slapphet, sikling, oppkast og desorientering. Hvis du mistenker at hunden din har heteslag, ta kontakt med veterinær umiddelbart.

Ved å følge disse enkle rådene kan du sørge for at hunden din har en trygg og komfortabel sommer. Husk at hver hund er unik, så vær oppmerksom på din hunds spesifikke behov og tilpass tiltakene deretter. Husk å alltid ha tilgang til friskt vann for hunden din og ta pauser i skyggen. Nyt sommeren sammen med din firbeinte venn med disse tipsene for å holde dere begge kjølige og komfortable!

Related Post

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du vår bruk av informasjonskapsler.