Dyreatferdssenteret Uncategorized Nye treningsformer: fryktfri håndtering

Nye treningsformer: fryktfri håndtering

Fryktfri håndtering med eier som klipper klør på hund som slapper av på gulvet

Den nye trenden der dyreeier er blitt veldig opptatt av at stell og håndtering skal skje på en dyrevelferdsmessig måte er en trend som vi gjerne vil være med på å utvikle og videreformidle. Vi snakker om fryktfri håndtering.

Vår veterinær og atferdskonsulent Gry Eskeland har forelest om temaet både for dyrepleiere og veterinærer, og instruktørerene og atfeerskonsulentene Anna Bjurgård Compton og Anne Kristin Mellgren holder jevnlig kurs i fryktfri håndtering på flere dyreklinikker i Østlandsområdet.

Vi snakker om en start- og stopp-knapp for håndtering og hjelper hunde-eiere med treningen av å få klippet klør, dryppet øyne og ører eller pelsstell. Mange har sett videoer av eksotiske dyr som blir tatt blodprøve av, stellet tenner og andre undersøkelser uten bedøvelse, og ønsker at hunden også skal få et lettere liv hos veterinæren.

I tillegg til å forbedre dyrenes opplevelse hos veterinæren, gir fryktfri håndtering også en rekke fordeler for dyreeierne. Det reduserer stresset som kan oppstå ved nødvendige helseprosedyrer, og bidrar til en sterkere og mer positiv relasjon mellom dyret og eieren. Dette kan igjen føre til lettere og mer effektive veterinærbesøk, samt økt tillit og samarbeid mellom dyreeier og helsepersonell.

Dette hjelper vi til med, både i form av trening hos veterinæren og i hjemme-miljø.


Husbandry: Toothbrushing canine voluntarily – quick recap of steps
Øredrypping frivillig uten hjelper – targetoverføring fra hånd til haketarget

Ta kontakt dersom du ønsker privattimer eller høre om vi skal sette opp kurs.

Related Post

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du vår bruk av informasjonskapsler.