Dyreatferdssenteret Uncategorized Problematferd – Hvorfor er perspektiv viktig?

Problematferd – Hvorfor er perspektiv viktig?

Har du opplevd at turene med hunden er slitsom? Skjer det ofte noe negativt på turen ute?

Eks Løse hunder kommer bort for å hilse, men din hund prøver å skremme dem bort?

Mennesker henvender seg fordi hunden din er søt og pen, men hunden vil helst være for seg selv? Trekker seg unna, og hvis mennesket overser dette og allikevel henvender seg, så bjeffer din hund?

Når du går i trafikken, så jager hunden mot bilene?

Du er ikke alene, og vi kan hjelpe deg med den utfordringen du har:

En av de viktigste tingene vi jobber med er DEG og det å gi deg nye strategier. Hver utfordring har sine strategier, men en felles strategi er å gi deg et nytt perspektiv på problematferd. Tenk på at atferden er en mulighet for deg til å lære mer om din hund. Sett av tid til å ha det gøy med hunden din, og når du lærer den nye triks, pass på at både du og hunden har det gøy.

Ved at både du og hunden mestrer øvelsen(e), så blir den kjedeligste øvelsen mye gøyere, og du får lyst til å gjenta en repetisjon også i morgen, og dagen etter og uken etter. Atferdsendring tar tid, og vi trenger å holde fokus, ha det gøy over tid. Ellers er det lett å gi opp.

Jeg har selv opplevd utfordring med egen helse, det vil si vondt i ryggen. Jeg har holdt det under kontroll ved å gå jevnlig til fysioterapeut, men når fysioterapeuten nevner jevnlig trening, så har jeg unnskyldt med at det har jeg ikke tid til i min travle hverdag. Nå i 2022 har jeg prioritert tid til dette og jeg har også spandert på meg en personlig trener. Det å få øvelser som er spesielt lagt opp til mine utfordringer, og ha en personlig trener som følger meg opp, er nettopp det jeg trengte, Det gir meg mestring og en glede over at kroppen fungerer bedre. I stedet for at jeg går rundt og klager på mine vondter, har jeg fått et perspektiv på at jeg er i en læringssituasjon om min egen kropp. Nå leser jeg om treningslære, lærer om hvordan jeg kan vedlikeholde styrken og dermed få det bedre i hverdagen. Perspektivet gjør en forskjell.

Denne historien forteller jeg for å inspirere deg til å ta tak i et hverdagsproblem med deg og din hund. Mitt eksempel er egen helse, ditt eksempel kan være din hund, din katt, din kanin eller annet. Vi har også mulighet til å hjelpe dersom du sliter med at du selv er redd for løse hunder på tur, eller har barn som sliter med det samme. Ta kontakt på mail post@dyreatferd.no eller mob. 93993778 for en hyggelig time hos en av våre atferdskonsulenter.

Du kan også lese mer om atferdstime her

Related Post

DyrefagutdanningDyrefagutdanning

I samarbeid med Fjellanger Hundesenter har vi startet et nytt prosjekt. Dyrefagutdanningen består av 2 kurs; ‘Hundeinstruktør’ og ‘Fagarbeider’, kursene kan tas enkeltstående eller samlet. Dette er en utdannelse for