Dyreatferdssenteret Uncategorized Kurs i Atferdsmedisinering av hund og katt

Kurs i Atferdsmedisinering av hund og katt

Veterinær på klinikkrom med hund på stellebord.

Dyreatferdssenteret har gleden av å presentere 6 live webinarer med veterinær Gry Eskeland.

Dette kurset er en unik mulighet for adferdskonsulenter og veterinærer som har behov for å forstå mer av psykofarmakologi for å hjelpe pasienter med emosjonelle utfordringer bedre.

Det vil være et interaktivt kurs med mulighet til å spørre om råd, ta med deg et kasus, utforske og diskutere. Kasus kan sendes til meg i forkant, og jeg vil velge ut.

Det vil også være et videokasus fra veterinær Sarah Heath på katt, og en gjesteopptreden fra veterinær Margunn Tvedten på et hundekasus.

Kurset inkluderer også tilgang til en lukket Facebook gruppe der du kan stille spørsmål til Gry mellom webinarene og holde kontakten med de andre deltakerne. Det blir gjort opptak av alle webinarer, og du vil ha tilgang til disse i ca. 1 år.

Kurset foregår på norsk, og tar for seg norske forhold, oppdatert med det siste innen medisinering, og med input fra internasjonale forelesere på ekte kasus.

Hvem kan delta?

Atferdskonsulentene og veterinærene må ha basiskunnskap innen biologi og nevrovitenskap, enten fra veterinærutdanning, atferdskonsulent-kursserien ved NMBU eller annen tilsvarende kompetanse. Ta kontakt på mail til post@dyreatferd.no om du er usikker på om din kunnskap vil holde.

Pris: Kr. 3900,- for alle webinarene
OBS! Du får 20% early bird rabatt ved påmelding innen 01.05.2022

Påmelding: https://forms.office.com/r/Vz3tACKTF0

Litt om webinarene

Webinar 1 Introduksjon til atferdsmedisin

 • Tid: Mandag 19/9-22 kl. 2100-2230
  Dette webinaret forklarer den vitenskapelige tenkningen innen feltet atferdsmedisin og tar et eklektisk perspektiv der flere modeller undersøkes, forkastes eller beholdes. Vi ser på den medisinske modell/patologiske modell, etologiske modell med fokus på affective neuroscience fra Panksepp og Sarah Heaths sink modell, atferdsanalyse med fokus på antecedents, behaviour og consequence analyser, og avsluttes med en etisk refleksjon over hva medisinering gjør med dyr, og hvorfor vi er kommet til dette punktet i en verden anno 2022.

Webinar 2: Medisinske årsaker til atferdsproblemer

 • Tid: Mandag 26/9-22 kl. 2100-2230
  Dette webinaret vil omhandle differensialdiagnoser til atferdsproblemer. Viktigheten av å gjøre en god kartlegging og en klinisk undersøkelse i forkant av det å sette i gang med medisinering. Hvilke nevromodulerende kosttilskudd finnes på markedet, hvilke nevrotransmittere fungerer de på, og hvordan skal vi velge pasienter som det kan ha effekt på. I tilegg blir det gjennomgang på de medisinene vi kaller for førstehjelpsmedisiner ( eller as and when-medisiner).

  3 Kasus (en som trenger kosttilskudd, en som trenger førstehjelpsmedisin, en som trenger langsiktig medisin)

Webinar 3: Team-arbeid mellom veterinær og atferdskonsulent. Viktighet av et tverrfaglig team.

 • Tid: Mandag 3/10-22 kl. 2100-2230
  Dette webinaret vil fokusere på hvilken info det er viktig å klarlegge i forkant av medisinering, med fokus på spørreskjema, kartlegge hvor eieren er i prosessen, hvor dyret er i utviklingen av problematferden (startfase, middelfase, endfase). I tillegg vil vi nå repetere hvilke grupper av medisiner som brukes i atferdsmedisin, og jobbe aktivt med at deltakerne får flyt på denne kunnskapen. Dersom både atferdskonsulenten og veterinæren har dette på flyt vil det hjelpe kommunikasjonen mellom dem. Et eksempel på hvordan vi gjør det i Dyreatferdssenteret vil bli presentert.

  3 Kasus

Webinar 4: TCA og SSRI

 • Tid: Mandag 10/10-22 kl. 2100-2230
  Dette webinaret går dypere inn i materien rundt tricycliske antidepressants og Serotonin serotoninopptakshemmere. Kasus Sarah Heath og katt som markerer.

  2 Kasus: Sep.angst og CALM 

Webinar 5: Maoi’s Galastop, Gabapentin, mix for veterinærbesøk

 • Tid: Mandag 17/10-22 kl. 2100-2230
  Hormonelle årsaker til atferdsproblemer, Kastrering og suprelorin, Galastop som mulige tiltak.

Webinar 6: Diverse farmakologiske triks, og oppsummering

 • Tid: Mandag 24/10-22 kl. 2100-2230
  Deltakerne får 3 kasus som de skal løse i grupper

Om foreleserne;

Gry Eskeland

Hun studerte til veterinær i Edinburgh og ble ferdig i 1994, og allerede i 1995 startet tilbudet innen atferdskonsultasjon. Hun etterutdannet seg ved University of Southampton i perioden 1997-2001, med dipCABC og senere fullførte hun en master ved samme studiested med tittel «Educational methods as risk factors for problem behaviours in dogs».  Hun har i tillegg til praktisk atferdspraksis stadig videreutdannet seg med kurs i ESAVS, konferanser som Clickerexpos, og IaHaio, holdt foredrag for dyrepleiere, veterinærer, hunde- o g katteeiere, hatt poster og foredrag ved ESVCE sin europeiske konferanse. I tillegg jobbet med egne hunder innen agility og nosework. Hun har instruktørkurs fra Canis, kurs innen Do as I do, og initierte NMBU kursserien for atferdskonsulenter på Ås. Hun bor i Moss og har 3 hunder, Chips, Cricket og Amira

Sarah Heath

BVSc PgCertVE Dip.ECAWBM(BM) CCAB FHEA FRCVS
RCVS and EBVS® European Veterinary Specialist in Behavioural Medicine

Sarah qualified from Bristol University and spent four years in mixed general practice before setting up Behavioural Referrals Veterinary Practice in 1992. She is an RCVS and European Veterinary Specialist in Behavioural Medicine. In 2018 she was made a Fellow of the Royal College of Veterinary Surgeons for meritorious contributions to the profession. Sarah is an External Lecturer in small animal behavioural medicine at Liverpool University and also teaches on the veterinary undergraduate course at Surrey University. She is a Certified Clinical Animal Behaviourist under the ASAB accreditation scheme. She sees clinical cases across North West England. Sarah lives in Chester with 3 cats, Sami, Louis and Didi who were hand reared at Cats Protection Warrington and came to live with Sarah in 2017.

Margunn Tvedten

Margunn ble uteksaminert fra Norges Veterinærhøyskole i 1992. Hun har etter dette jobbet i kombinert veterinærpraksis etterfulgt av 14 år ved Lørenskog Dyreklinikk som klinikkveterinær. Margunn har vært ansatt ved Brumunddal Dyreklinikk siden våren 2012. Våren 2014 ble hun daglig leder og medeier i klinikken. Hennes hovedinteresser innen smådyrmedisin er reproduksjon og atferd. Innen disse feltene har hun sin etterutdanning bla fra European School for Advanced Veterinary Studies (ESAVS). Margunn er godkjent av NKK for utstedelse av patellattest. Ved siden av jobben her ved dyreklinikken er Margunn oppdretter av Chesapeake Bay Retriever. Se hennes hjemmeside her: http://www.aquamanda.no/

Related Post

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du vår bruk av informasjonskapsler.