Dyreatferdssenteret Uncategorized Lek med katten din!

Lek med katten din!

Junge Frau spielt mit Katze
Cute orange kitten playing on a white background. Eksempel på hvordan du kan leke med katten din

Vi vil oppfordre deg til å leke litt ekstra med kattene din i dag!

Hvorfor leke?
Lek imiterer kattens naturlige jaktadferd og gir katten utløp for energi. Den får både fysisk aktivitet og blir stimulert mentalt.

Lek sammen med katten din kan styrke båndet mellom deg og katten.

Gjør lek til en daglig rutine, for eksempel før kattens måltid eller før leggetid på kvelden, 1-2 ganger om dagen 5-15 min. Heller litt lek hver dag, enn masse en gang i uken. Akkurat som hunden trenger daglig aktivitet og turer, trenger katten aktivisering.

Lek kan hjelpe på kjedsomhet og frustrasjon, og både forebygge og være en del av behandlingen for flere atferdsproblemer. Energi rettet mot «uvanen», blir rettet mot lek i stedet.  

Lek kan gi katten din mer selvsikkerhet og gjøre den gladere!

Hvordan leke?
Rydd vekk leker når katten har lekt ferdig. Da blir lekene mer spennende når de blir tatt frem igjen. Leker med for eksempel snorer bør uansett ikke ligge fremme for kattens sikkerhet. Og bytt gjerne på lekene du tar frem. En lekemus som blir liggende på gulvet kan betraktes et «dødt bytte», katten foretrekker noe «nytt og spennende».

Prøv å etterligne hvordan byttedyr beveger seg med leken når du leker med katten. For eksempel en mus som står stille eller piler over gulvet, eller en fugl som flyr.

Fiskestangleker, mus med kattemynte, interaktive leker, papirballer… Katter har forskjellige favoritter. Finn ut hva katten din liker!

Ikke bruk hendene dine i lek, det kan etter hvert bli en ubehagelig uvane.

Eldre katter kan virke mer uinteresserte i leking. Men prøv deg frem! Og selv om katten ikke løper etter leken, kan den bli stimulert og begeistrer bare av å følge med på noe som beveger seg.

La pus fange «byttet» sitt på slutten av lekeøkten. Gi gjerne godbiter eller et måltid etterpå.

 

Ikke bare er lek viktig for å holde katten din aktiv og lykkelig, men det kan også ha helsemessige fordeler. For eksempel kan regelmessig lek bidra til å forebygge problemer som hårballer. Lær mer om hvordan du kan redusere risikoen for hårballer hos katter her.

Related Post

DyrefagutdanningDyrefagutdanning

I samarbeid med Fjellanger Hundesenter har vi startet et nytt prosjekt. Dyrefagutdanningen består av 2 kurs; ‘Hundeinstruktør’ og ‘Fagarbeider’, kursene kan tas enkeltstående eller samlet. Dette er en utdannelse for