Atferdsmedisinkurs

Introduksjon

Bli med på webinarserien ledet av veterinær og atferdskonsulent Gry Eskeland. Denne kursserien er en unik mulighet for hundetrenere og kattetrenere, medhjelpere på omplasseringssentre, problematferdsutredere uten NMBU-serien og dyrepleiere og klinikkassistenter som ønsker å forstå mer om emosjoner og nevrovitenskap.

Gjennom interaktive webinarer og selvstudium får du muligheten til å lære direkte fra en ekspert på feltet. Dyreatferdssenteret henter også inn gjesteforelesere til å prate om spesialfelt som smerte og atferd, fordøyelse og atferd, og det teoretiske blir omformet til praksis gjennom mange kasusbeskrivelser.  tillegg til live deltakelse, får du også tilgang til en eksklusiv Facebook-gruppe hvor du kan stille spørsmål, dele erfaringer og diskutere med andre deltakere. Nettverksbygging er viktig.  Og hvis du ikke har anledning til å delta på webinarer i sanntid, ikke bekymre deg! Alle webinarer blir også spilt inn, slik at du kan se dem igjen senere når det passer deg best. I tillegg får du tilgang til kursmateriell i flere måneder, slik at du kan fordype deg i stoffet i ditt eget tempo.

Er dette interessant for deg? Kursene er lagt ut hos dyrefag.no i kurskalenderen.

Gry Eskeland, veterinær og atferdskonsulent. Fear Free certified
Atferdsmedisinkurs Trinn 1 med Gry Eskeland

Hovedforeleser: Gry Eskeland
Kursvert: Britt Janne Karlsen

Link til kurset

Atferdsmedisin Trinn 1

Dette introduksjonskurset er ideelt for de som jobber jevnlig med emosjonelle problemer hos hund og katt, enten som en del av sin profesjonelle virksomhet eller som en hobby. Det er også åpent for de som jobber med omplassering av dyr og ønsker å forbedre sin forståelse av dyreadferd. Kurset foregår på norsk og tar for seg norske forhold og oppdatert vitenskapelig kunnskap innen feltet. Ta del i denne unike muligheten til å utvide din kunnskap og forbedre din praksis innen hunde- og katteatferd!

Tema 1: Introduksjon til atferdsmedisin og forskjellen mellom treningslære og atferdsmedisin, med fokus på emosjoner og nevrovitenskap.

Tema 2: Hverdagen som atferdskonsulent, fra første kontakt til problemet er løst.

Tema 3: Hvordan virker hjernen? Hjernens funksjon og grunnleggende begreper som aksjonspotensial og nevrotransmittere. Hva er stress og hvordan påvirker dette atferd?

Tema 4: Fordypning i nevrotransmittere, med fokus på hvordan de virker i medisiner og kosttilskudd, samt feromoner.

Tema 5: Hormoner og atferd, hormonelle årsaker til atferdsproblemer.

Tema 6: Teamarbeid i et tverrfaglig felt.

Tema 7: Oppsummering; Nytt interaktivt webinar med mulighet til å spørre spørsmål om alle de foregående temaene

Atferdsmedisin Trinn 2

Videregående trinn for de som har tatt trinn 1 eller har biologi og nevrovitenskap i kunnskapsbasen. Vi dypdykker i 9 temaer:

Tema 1: Introduksjon

Tema 2: Medisinske årsaker til atferdsproblem: vi må være sikre på at vi utelukker medisinske årsaker. Hanne Kasin bidrar med sin kiropraktiker-bakgrunn

Tema 3: Separasjonsrelatert problemer; Et begrep, men mange forskjellige årsaker, flere kasus beskrives

Tema 4: Generell angst og lydfobier : Hvilke behandlingsmåter har vi tilgang til og hva er prognosen?

Tema 5: Hormonelle problemer; dypdykk i fordeler og ulemper med kastrering, der velferden til dyret som behandles er i høysetet

Tema 6: Katt og markeringsproblemer: Kattens luktverden er viktig i dette temaet

Tema 7: Nevrodivergens hos hund og katt: Finnes det og hva betyr det? Siste forskning tas opp og diskuteres

Tema 8: Konflikt mellom dyr av samme art: Har atferdsmedisiner en rolle her?

Tema 9: Oppsummering, med interaktiv kveld

 

Hovedforeleser: Gry Eskeland

Gjesteforelesere: 
– Hanne Kasin (dyrekiropraktor
– Anna Bjurgård Compton

Kursvert: Britt Janne Karlsen

Link til kurset

Hovedforeleser: Gry Eskeland

Gjesteforelesere:
– Stefanie Traberg (veterinær)
– Karoline Måseide Thomassen 
– 
Anna Bjurgård Compton

Kursvert: Britt Janne Karlsen

Link til kurset

Atferdsmedisin Trinn 3

Dette kurset er en videreføring innen psykofarmakologi for å hjelpe pasienter med emosjonelle utfordringer bedre. Kasusbeskrivelsene beskrives og diskuteres. Det vil være et interaktivt kurs med mulighet til å spørre om råd, ta med deg et kasus, utforske og diskutere. 

Tema 1: Introduksjon: Utforske vitenskapelig tenkning i atferdsmedisin gjennom ulike modeller og etisk refleksjon.

Tema 2: Livet med en aggressiv hund: tar opp ydmykheten vi som atferdskonsulenter må ha for den jobben vi ber klienten gjøre

Tema 3: Separasjonsrelaterte problemer: Her fordyper vi oss i temaet og får et nytt perspektiv fra atferdskonsulent Karoline Måseide Thomassen

Tema 4: Medisinske årsaker påvirker, med kasusgjennomgang fra veterinær Stefanie Traberg, hun jobber mye med sammenheng mellom mage/tarm-trøbbel og atferd.

Tema 5: Aggresjon hos katt, som frykt for fremmede, frykt for eier og temming av forvillede katter. Hvilken rolle har medisiner for denne pasientgruppen

Tema 6: Kursserie for atferdskonsulenter: Avsluttende gjennomgang av farmakologiske triks og gruppediskusjon av kasus. Håpet er å inspirere til videre utdannelse ved universitet.

Atferdsmedisin Trinn 4

Kurs i atferdsmedisin for vets og atferdskonsulenter

Oppgradert kurs. Dette kurset er avholdt 2 ganger før for veterinærer og ferdigutdannete atferdskonsulenter. Nå i ny og bedre form: Det er for atferdskonsulenter og veterinærer som har behov for å forstå mer av psykofarmakologi for å hjelpe pasienter med emosjonelle utfordringer bedre.

Det nye er at du kan ta kurset i egen fart, men allikevel med muligheter for å diskutere kasus i den interaktive delen

Tema 1: Introduksjon: Utforske vitenskapelig tenkning i atferdsmedisin gjennom ulike modeller og etisk refleksjon.Vi tar et eklektisk perspektiv.

Tema 2: Medisinske årsaker påvirker, med kasusgjennomgang fra veterinær Stefanie Traberg, hun jobber mye med sammenheng mellom mage/tarm-trøbbel og atferd. Nevromodulerende kosttilskudd

Tema 3: Teamarbeid mellom veterinær og atferdskonsulent. Viktighet av et tverrfaglig team. Repetisjon av alle grupper medisiner som brukes i atferdsmedisin, jobbe aktivt slik at deltakerne får flyt på denne kunnskapen

Tema 4: Langtidsmedisiner: TCA og SSRI er fokuset på dette temaet

Tema 5: Førstehjelpsmedisiner, Mix til bruk for veterinærbesøk, Kjemisk og kirurgisk kastrering, bivirkninger og virkninger

Tema 6: Interaktive kasus. Deltakerne får mulighet til å ta opp egne kasus, og spørre om temaene for alle foregående modul.

Hovedforeleser: Gry Eskeland
Input via Kasus: Sarah Heath (veterinary behaviourist) og Stefanie Traberg (fagdyrlege Evidensia Groruddalen dyreklinikk)
Kursvert: Kjersti Bjøntegård (dyrepleier og atferdskonsulent)

Pakkeløsninger

Vi tilbyr også pakkeløsninger dersom du ønsker å kjøpe Trinn 1-2 eller Trinn 1-3 samlet. Disse ligger i en egen gruppering nederst på siden i kurskalenderen på dyrefag.no.

Har du tatt Trinn 1 før og ønsker å gjenoppfriske kunnskapen før du begynner på Trinn 2-3? Ta kontakt med Gry: gry@dyreatferd.no

 

Link til Trinn 1-2 | Link til Trinn 1-3